Dionysos Nieuws

Lustrumvakantie

Dionysos is Grenzeloos!

Dus een spetterende vakantie mocht niet ontbreken in ons lustrumjaar.

Het stadje Ohrid in Macedonië heeft ons op zoveel gebieden verrast!
De balans tussen chillen en activiteiten was perfect en ook het weer zorgde ervoor dat we allemaal in no time heerlijk bruin werden.

De zin ‘Vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje’ die onder Dioontjes vrij typerend is, kwam op de eerste dag van de vakantie al vaak voorbij. Op het super heldere water van Lake Ohrid hebben we onze armspiertjes getraind en we lieten zien dat we niet alleen vooruit komen in een roeiboot, maar ook in een kajak. Daarna was het dan ook tijd voor een welverdiende pauze op een van de vele strandjes die aan het meer grenzen. ’s Avonds hebben we de cubaanse danseressen in de beachclub ‘Cuba Libre’ laten zien hoe wij een feestje bouwen en zelfs de stromende regen weerhield ons er niet van om de voetjes van de vloer te houden.

 

 

 

 

 

Het begrip ‘daydrinking’ heeft een hele nieuwe betekenis gekregen tijdens de tweede dag van onze reis. Dit was de enige dag met slecht weer, dus dan valt er natuurlijk maar 1 ding te doen om de dag door te komen: de hele dag cocktails drinken in een rooftopbar! Lichtelijk aangeschoten zijn we daarna onze avond gaan vervolgen in een kroeg.

Tijdens onze derde dag en tweede activiteit was er genoeg ruimte om te laten zien hoeveel liefde Dionysos heeft voor eten. Op een privéstrandje kregen we een traditionele Macedonische kookcursus, waarna we deze zelfbereide gerechtjes natuurlijk heerlijk zelf opaten.

 

Omdat we ons lustrumthema tijdens deze vakantie nog wel even moesten waarmaken, was het op donderdag tijd voor een echt grenzeloze activiteit. PARAGLIDEN! We renden allemaal, ik herhaal: allemaal, als bazige chicks van een steile berg naar beneden en bungelden een tijdje aan een parachute boven Ohrid. Wat was dit vet! De instructeurs hadden naar eigen zeggen ook de dag van hun leven door met “23 beautiful girls” te springen. Dat hadden ze nog nooit meegemaakt.

 

Vrijdag werden we, na een halve dag uitgebrakt te hebben op het strand, opgehaald voor de volgende activiteit, genaamd Sunset Sailing. De naam zegt het al; zeilen met zonsondergang. En wat voor een! Ideale gelegenheid om even rustig een paar kiekjes te maken voor de gram natuurlijk. “What a pearls!”

 

 

Zaterdagochtend zijn we eerst door onze persoonlijke chauffeur Blagé (ook wel onze Macedonische vader genoemd) naar onze nieuwe accommodatie gebracht. Een prachtige villa, midden in de natuur met een schitterend uitzicht op Lake Ohrid. Ook zat er een zwembad bij en was het strand maar op 5 minuutjes lopen, dus we hebben ons daar prima vermaakt. Later op de middag hebben we onze smaakpapillen op de proef gesteld tijdens een wijnproeverij boven op de berg, met aansluitend een diner aan het strand. GENIETEN!
De eigenaar van de accommodatie nodigde ons uit om samen met zijn vrienden de dag af te sluiten met een feestje aan het strand.

En toen was de laatste dag alweer aangebroken… De tijd was voorbij gevlogen, dus iedereen probeerde nog zijn laatste tan momentje te pakken op het strand om iedereen in Nederland jaloers te maken met ons chocolade huidje. Wat een week! Het was GRENZELOOS!