Historie

Toen in 1994 de ploegen werden gevormd, is voor het eerst de naam Dionysos aan een Vidarploeg gegeven. Dionysos die als God van wijn, feest en uitbundigheid goed bij deze ploeg zou passen. Roeien was een reden om samen te komen, maar het betekende niet dat alles daarom zou draaien. Ook gezelligheid was een belangrijke pijler waarop deze groep zich heeft voortgebouwd. Op het moment van ontstaan waren het twee heren die de coaching in handen hadden. Inmiddels is daar wel wat aan veranderd. Het zijn geen heren meer die verantwoordelijk zijn voor het coachen en de roeiploeg heeft zich ontwikkeld tot een dispuut!

Binnen het dispuut zijn er meiden actief in de competitie- en wedstrijdsectie, maar niet alleen op roeigebied is Dionysos present. Ook in verschillende Vidarcommissies zijn Dioontjes actief; en er zijn zelfs ook de afgelopen jaren diverse functies in het Vidarbestuur vervuld door Dioontjes.

Naast het jaarlijks organiseren van het Dionysosfeest op Vidar, organiseerden we in samenwerking met Sorriso (Olof) en Amendus Amandus (Plato) sinds de zomer van 2011 jaarlijks het Full Moon Festival. Sinds 2021 organiseren we Bodemdrift en dit jaar vindt al de 3e editie plaats.

De groep die is ontstaan is een goede combinatie van alles wat Vidar in zich heeft, ook al is dit een Noorse in plaats van een Griekse God; het geeft je alle mogelijkheden om je uitbundigheid kwijt te kunnen. Juist deze combinatie maakt ons sterk en heeft ervoor gezorgd dat wij na ruim 30 jaar nog steeds vol trots lid zijn van Dionysos!

30

Jaren oud

129

Leden

1923740

Bier